Actie

Over de actie

Het aanschaffen van zonnepanelen is voor veel mensen een heel proces. Het begint al bij de vraag hoeveel panelen zinvol zijn bij uw elektriciteitsgebruik en hoeveel panelen er op het dak passen. Daarna komt de vraag welke installateur goed is en het vergelijken van de offertes. Bij veel mensen slaat daar de twijfel toe: wat is goed en hoe moet je vergelijken. In de collectieve inkoopactie is al van tevoren uitgezocht welke installateur goede materialen en garanties levert en een goede prijs vraagt. Om het voor u zo gemakkelijk en helder mogelijk te maken wordt er bij iedereen die zich inschrijft een adviesbezoek afgelegd door een van onze onafhankelijke adviseurs. Op deze pagina leggen we uit welke stappen er verder volgen als u met onze collectieve inkoopactie mee doet.

Gratis helpdesk
Wilt u zich liever eerst oriënteren? Neem dan contact op, dan beantwoorden we uw belangrijkste vragen en kijken wanneer er een informatie-avond in de buurt is. Bij Zonnig030 kun je ook kosteloos terecht als je al offertes hebt opgevraagd en je deze wilt vergelijken, je een advies wilt over of een doorverwijzing wilt naar een goede installateur, en over alle andere lastige vragen die bij de aanschaf van zonnepanelen komen kijken. Voor particulieren die samen met hun buren de aanschaf willen organiseren verzorgen wij kosteloos, op locatie, een informatiebijeenkomst.

Het adviesbezoek

Zodra u zich ingeschreven heeft, zal een van onze adviseurs (Anton en Corien) contact met u opnemen om een afspraak te maken voor een persoonlijk adviesgesprek. In dit gesprek wordt ingegaan op uw persoonlijke situatie en wensen. We kijken naar het aantal panelen dat bij uw elektriciteitsgebruik past, het aantal panelen dat op het dak past, de plek van de omvormer en de leiding van de omvormer naar de meterkast. Ook bespreken we hoe het er op het dak uit gaat zien en komen uw wensen daarover aan de orde. Als u bijvoorbeeld zwarte dakpannen heeft en de panelen aan de voorkant komen is het wellicht wenselijk om voor zwarte panelen te kiezen.

Naderhand krijgt u een adviesrapport. Daarin kunt u dan lezen hoeveel de panelen kosten en opbrengen, en hoe de panelen op het dak geplaatst kunnen worden. De kosten van het adviesgesprek bedragen €75, maar dat krijgt u terug als u de offerte tekent.  U kunt ook ons voorbeeldadvies bekijken.

Offerte

Het advies wordt doorgestuurd naar de leverancier. Deze zal dan op basis daarvan een offerte sturen. Zodra u de offerte tekent en terugstuurt naar de leverancier, zal de leverancier contact met u opnemen om een datum te plannen voor de installatie-werkzaamheden. Vaak komt de installateur ook zelf van tevoren nog de situatie opnemen.

Installeren

2000epaneellunettenHet installeren van de panelen is meestal in een ochtend of middag gebeurd. Als alles goed gaat kunt u dezelfde dag nog genieten van uw zonnestroom.

Gedurende het hele proces kunt u met vragen of problemen altijd terecht bij uw adviseur.