Wie zijn wij

Door wie wordt de actie Zonnig030 mogelijk gemaakt? Ontmoet de mensen en ontdek hun achtergronden.

Bewonerscoöperatie Energie-U

Zonnig030 is een initiatief van vereniging Energie-U. De vereniging is in 2010 opgericht met het doel om in Utrecht zelf duurzame energie te gaan opwekken. De actie Zonnig030 is bedoeld om het ook voor individuele huishoudens makkelijk te maken om zonnepanelen aan te schaffen. Met onze hulp zijn er al 550 huizen van zonnepanelen voorzien! Naast huishoudens zet Energie-U zich ook in voor zonnepanelen voor sportverenigingen, op daken van gebouwen van de gemeente, en lobbyen we bij woningcorporaties om zonnepanelen ook voor huurders mogelijk te maken.

Anton Kiewiet

“Ik ben zelfstandig milieuadviseur en werk vooral voor gemeenten en omgevingsdiensten. Daarnaast heb ik jarenlang in de branche gewerkt en ik geef nu met veel plezier persoonlijke adviesgesprekken. In Leidsche Rijn, waar ik woon, heb ik al talloze mensen met zonnepanelen geholpen. Ook ben ik projectleider voor het zonnepark Meijewetering.”

Corien van den Haak

“Mijn naam is Corien van den Haak. Ik heb een bouwkundige achtergrond en heb zelf al 7 jaar zonnepanelen. Nadat ik zonnepanelen heb laten installeren en ik ook mijn huis laten isoleren. Het leuke daarvan is dat je er daarna geen omkijk aan hebt en jaren kan genieten van een lagere energierekening.

Meer weergeven

Ik ben al een aantal jaar actief bij Energie-U om grotere projecten zonnepanelen van de grond te krijgen. Daar gaat nu wel het één en ander in gebeuren.

Intussen werd ook de actie Zonnig-030 gestart. Daarin ben ik een van de adviseurs. Ik kom vaak bij mensen die al een tijdje nadenken over zonnepanelen maar de hoeveelheid informatie van diverse leveranciers is overweldigend. Het is dan moeilijk om een goede keuze te maken. Ik vind het dan leuk om alle vragen die mensen hebben met ze door te nemen en zo concreet mogelijke antwoorden te geven zodat ze die keuze wel kunnen maken.

De Zonnig030-actie maakt het mogelijk om een onafhankelijk advies te geven en die onafhankelijkheid vind ik ook belangrijk. Voor mij maakt het niet uit of mensen een groot of klein systeem willen en die houding wordt gewaardeerd. Voor mij is de wens van de klant leidend. Daarnaast ben ik voor Energie-U ook de vraagbaak voor VvE’s die iets met zonnepanelen willen.”

Voor volledige functionaliteit van deze website, dienen cookies te worden ingeschakeld. Meer info

Als u deze site wilt gebruiken met alle functies en mogelijkheden, klik dan op "Cookies toestaan". Als u zoveel mogelijk privacy wilt, klik dan niet op "Cookies toestaan". Neem bij vragen over het privacy-beleid gerust contact op met de eigenaar van deze website.

< Terug